Kamila Barańska-Orkisiewicz
Dietetyka
Dietetyk, Psychodietetyk, Technolog Żywności, Trener Personalny, Pedagog
Wykształcenie:
1. Absolwentka:
- WSH TWP w Szczecinie, kierunek Trener Personalny.
- Wyższej Szkoły Nauk Społecznych w Lublinie, kierunek Psychodietetyka.
- Studium Pedagogicznego na podbudowie studiów macierzystych w Akademii Rolniczej w Szczecinie.
- Akademii Rolniczej w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, specjalność: Żywienie Człowieka.
2. Certyfikaty m.in.:
- SGS – Quality Management System Auditor / Lead Auditor Training Course.
- DEKRA - Pełnomocnik Systemu Zarządzania Jakością wg ISO 9001.
- TÜV – „Audytora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Jakością wg ISO 9001:2000”.
- TÜV – „ Audytora Wewnętrznego Systemu HACCP”.
- EBC*L -Europejski Certyfikat Kompetencji Biznesowych.
3. Kursy i szkolenia m.in.:
- J.S.HAMILTON POLAND LTD. Sp. z o.o – „ Analizy sensoryczna”.
- Akademia wiedzy Użytecznej LeoPard – „Znakowanie żywności wartością odżywczą, w tym GDA”.
- Uczestnictwo w szeregu seminariów dotyczących żywienia osób zdrowych i chorych.
Doświadczenie:
- Właścicielka firmy „OdNowa Kamila Barańska” - Dyplomowany Dietetyk, Psychodietetyk, Technolog Żywności, Trener Personalny, Pedagog
- prowadzenie specjalistycznej praktyki na 2 gabinetach w Trzebiatowie i Koszalinie,
- tworzenie i współudział szeregu Metamorfoz m. in. Szczecin, Koszalin, Kołobrzeg, Trzebiatów,
- prowadzenie i nadzór turnusów odchudzających na terenie woj. Zachodniopomorskiego,
- organizatorka, wykładowczyni oraz petentka szeregu kursów, wykładów i pogadanekz zakresu zdrowego stylu życia, prawidłowego żywienia osób zdrowych i chorych oraz technologii żywności -w tym ekogastronomii na terenie Polski. - Pełnomocnik ds. Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością w firmie DEGA Zakład Pracy Chronionej SA Karnieszewice.
- Właścicielka firmy „Kalto” – gabinet dietetyka, technologa żywności.
- Pełnomocnik ds. Systemów Jakości IFS i BRC w firmie PP Kapitan Navi Trzebiatów.
- Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.
- Członek Bałtyckiego Klastra sEaNERGIA.